Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2011

Smedge-hanke esitteli Itämeren maiden garage-malleja

09.02.2011 Tuoreita yritysideoita haravoidaan ja esihaudotaan hyvin eri tavoin Itämeren eri maissa. Smedge-hanke on verkottanut Itämeren alueen yrityshautomoiden väkeä ja yrityksiä kohta parin vuoden ajan. Uusin yhteinen kehittämisen kohde ovat erilaiset esihautomomallit, joilla innostetaan yrittäjyydestä innostuneita ideoimaan ja kehittämään liikeideoita.

FoodRus tekee lähiruokaa houkuttelevaksi venäläismatkailjoille

14.02.2011 Venäjältä tulevat matkailijat kuluttavat Etelä-Savossa suhteellisesti enemmän rahaa elintarvikkeisiin kuin muissa maakunnissa. Laaja Tekesin Sapuska-ohjelmaan kuuluva hanke tutkii, miten lähiruoasta saisi venäläismatkailijoille vieläkin houkuttelevampaa.

GRAFiT-seminaari veti graafisen alan pohtimaan tulevaisuutta

21.02.2011 Graafinen ala käy läpi haastavaa aikaa. Peräti yli 80 alan toimijaa ja yritysjohtajaa kokoontui Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen järjestämään alan rakennemuutosseminaariin etsimään viisasten kiveä eli uudenlaisia ajattelu- ja toimintatapoja.

Creaent veti yli 70 luovien alojen yrittäjää Helsinkiin

23.02.2011 Luovien alojen yrittäjille ei järjestetä usein laajoja kansainvälisiä verkostoitumistapahtumia, joten Helsingissä helmikuun lopulla järjestetty Creaent veti ennätysmäärän innokkaita osallistujia Virosta, Latviasta ja Suomesta.

Sukupuu-pelejä ja villisian harjaksista tehtyjä ekoharjoja

24.02.2011 Luovien alojen yksinyrittäjille on tärkeää löytää näppäriä tapoja myydä ja jaella tuotteitaan. Keskisen Itämeren alueen luovien alojen yrittäjien verkostoitumistapaaminen Helsingissä innosti mukana olevia latvialaisyrittäjiä.

Generator edistää luovia aloja Ruotsissa

25.02.2011 Luovien alojen yritykset tahkoavat merkittäviä vientituloja Ruotsille. Alan edunvalvontaa alueiden tasolla tekevän Generatorin johtaja Johanna Skantze myöntelee, että luovat alat kyllä kukoistavat, mutta tehtävääkin riittää.

Tonfisk Design taisteli tunnetuksi brändiksi

28.02.2011 "Kun pieni yritys lähtee tekemään tuotteitaan tunnetuksi, eikä rahaa ole markkinointiin, tuotteiden on oltava erilaisia, turkulaisen design-keramiikkatuotteita valmistavan Tonfisk Design Oy:n toimitusjohtaja Brian Keaney sanoo.

Takaisin