Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2011

Luova Suomi laajenee kotimaassa ja lähialueilla

02.05.2011 "Keskustelu kulttuurin ja luovien alojen merkityksestä niin elinkeinoelämän kuin julkisen sektorin suunnalla on käynyt viime aikoina yhä vilkkaammaksi. Luovan talouden mahdollisuuksien realisoituminen edellyttää vielä rohkeitakin ratkaisuja monella suunnalla”, Luovan Suomen projektijohtaja Silja Suntola toteaa.

YKOONTI etsii uusia yrittäjyyspedagogisia innovaatioita opetukseen

02.05.2011 Syksyllä alkanut laaja valtakunnallinen YKOONTI-hanke arvioi parhaillaan yrittäjyyskasvatushankkeita ja etsii niistä uusia pedagogisia innovaatioita.

Maija Tamburello ja Liisa Raunio vetävät yrittäjyysohjelmia Uudellamaalla

05.05.2011 "Aloittaville yrittäjille on räätälöity todella laaja valikoima erilaisia esihautomo-ohjelmia, joissa opettavat itsekin yrittäjinä toimineet kokeneet asiantuntijat", Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen yrittäjyysohjelmien uudet kasvot, koulutussuunnittelijat Maija Tamburello ja Liisa Raunio sanovat.

Yrityksen kasvu näkyy esimiehen työssä

06.05.2011 Pieksämäelle 40 vuotta sitten perustettu Rusanen Tekstiilipalvelut Oy pyörittää tänään Euroopan ensimmäistä höyrytöntä matalaenergiapesulaa. Ritva Nyyssönen yleni reilut kaksi vuotta sitten tutussa yrityksessä hotelli- ja ravintolapuolen työnjohtajaksi ja lähti hakemaan itselleen työkaluja esimiesvalmennuksesta.

Oma yritys toi aikatauluihin väljyyttä

09.05.2011 Pieksämäkeläinen fysioterapeutti Kari Kuivalainen perusti oman toiminimen erikoistuttuaan OMT-fysioterapiaan. Tuttu toimipaikka ja asiakaskunta ovat antaneet vakaan alun yritykselle.

Esimiesvalmennus opetti luottamaan omaan osaamiseen

11.05.2011 Rikosseuraamusesimies Anna-Liisa Väätäsen työpaikka, Naarajärven vankila Pieksämällä, on maan suurin yksittäinen avovankila. Kun Väätänen siirtyi Konnunsuon vankilan lopettamispäätöksen jälkeen Naarajärvelle, hän kaipasi uuteen työhönsä esimiesvalmennusta.

Paluumuuttaja tuo thaimaalaisia sisustustavaroita

13.05.2011 Vuosikausia komennuksilla eri puolilla maailmaa perheensä kanssa asunut Maija Elomaa palasi lapsuusmaisemiinsa Pieksämäelle ja perusti omanäköisen yrityksen.

Esimiehen on ymmärrettävä asioita monesta näkökulmasta

16.05.2011 "Kun siirtyy asiantuntijasta esimieheksi, ottaa selkeän vastuuroolin ja oppii tarkastelemaan asioita monesta näkökulmasta", AIRIX Teollisuus Oy:n palveluksessa suunnittelupäällikkönä työskentelevä Mika Kierikka sanoo.

Controllerin erikoistumisopinnoissa oppii näkemään kokonaisuuksia

19.05.2011 "Tykkään kehittää itseäni ja viiden vuoden päästä controllerin tehtävät voisivat olla mielekäs tähtäin, siksi lähdin hankkimaan uusia taitoja", Luottokunnassa kirjanpitäjänä työskentelevä Janne Leppänen tuumii.

Luova kohtaamispaikka herätteli miettimään tulevaisuusvisioita Mikkelissä: Mielikuvitus luo tulevaisuutta

26.05.2011 "En halua tehdä mitään pyttipannuhommaa, vaan keskittyä siihen, missä olen hyvä", Palokkaan Rumpupaja RockVilla -yrityksen 2006 perustanut Pasi Juvonen muistuttaa. Muusikko- ja musiikkipedagogitaustaisen Juvosen kehittämä rumpukaraoke on lyönyt itsensä läpi tuotteena, joka sopii niin yksilöille, perheille kuin työyhteisöillekin.

Pienyrityskeskus mukana kehittämässä Pohjoismaiden ja Luoteis-Venäjän välistä innovaatioyhteistyötä

27.05.2011 The Emerging Innovation in the Northern Europe on Nordenin ja Nordregion ohjelma, jossa vahvistetaan Pohjoismaiden ja Venäjän välistä yhteistyötä, osaamista ja verkostoja, vaihdetaan kokemuksia, luodaan uusia kontakteja ja edistetään yritys- ja investointitoimintaa. Ohjelma perusti syyskuussa 2010 työryhmän, johon Pienyrityskeskuksesta kutsuttiin mukaan Itämeren alueen kansainvälistymisprojektien asiantuntijana Anne-Marie Salmi sekä hautomotoiminnan asiantuntijana Marika Paakkala.

Jarmo Nironen hioo Pietarin Suomi-talon palveluja

30.05.2011 "Suomi-talossa me suomalaiset toimimme yhdessä keskellä kaupunkia konsultaatin lähellä ja näin löytyy keskinäistä synergiaa. Nykyiset yhteenliittymät tarjoavat uusillekin tulijoille hyvän tavan tulla Pietariin", Suomi-talon johtaja Jarmo Nironen sanoo.

Takaisin