Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2011

Yhteiskunnallinen yrittäjyys tuli tutuksi Mikkelissä: Pääosassa ovat ihmisen ja ympäristön hyvinvointi

01.06.2011 Yhteiskunnallinen yrittäjyys ratkaisee yhteiskunnallisia ongelmia liiketoiminnan keinoin. Kuntien ulkoistaessa omaa palvelutuotantoaan yhteiskunnalliseen yrittäjyyteen kohdistuu paljon odotuksia.

Ruotsin-markkinat houkuttavat start-up –yrityksiä

03.06.2011 Pienyrityskeskuksen neljä start-up yritystä vierailivat toukokuussa Mjärdevi Science Parkin järjestämässä kaksipäiväisessä tapahtumassa Linköpingissä. Tapahtuman tavoitteena oli helpottaa ja nopeuttaa teknologiayritysten pääsyä Ruotsin-markkinoille. Osallistujayrityksiä oli myös Virosta ja Latviasta ja kaikkiaan osallistujayrityksiä oli parikymmentä.

Aalto PK-JOKOn aikana syntyy yrityksen strategia: Vertaisarviointi auttaa hiomaan strategiaa

08.06.2011 ”Yrityksen strategiatyössä puhutaan kehkeytymisestä eli strategiassa luodaan suuntaviivoja ja asiakkaan kanssa kehitetään yhdessä strategiaa ajan mittaan. Kun suuntaviivat ovat hyvät, strategia voi löytyä niiden pohjalta. Uutta ei voida luoda ellei ensin mennä asiakkaan luokse”, TkT Jukka Ala-Mutka sanoo.

Olesya Baraniuc kehittää koulutuspalveluja Pietarissa

10.06.2011 "Pienyrityskeskuksen koulutusten osallistujamäärät ovat kasvussa Pietarissa, ja asiakkaat toivovat meiltä koko ajan lisää uusia koulutuksia", koordinaattori Olesya Baraniuc sanoo.

Kaksitvå muotoilee maailmalle

13.06.2011 Viime syksynä perustettu Double Issue Oy on kahden tuotteliaan suunnittelijan yhteisyritys. Yrityksen tuotemerkin Kaksitvån pitsikoruista alkanut tuotevalikoima kattaa laukut, asusteet ja vaatteet. Uusin aluevaltaus on kierrätysastiasto. Tuotteita myydään jo nyt eri puolille maailmaa.

Muuttuva Venäjä -hanke sai jatkoajan: Venäjä muuttuu nyt vauhdilla

15.06.2011 Etelä-Savossa kehitetään vuoden loppuun saakka ajankohtaista hallintokoulutusmallia, joka auttaa Venäjä-yhteistyötä tekeviä ja siitä kiinnostuneita. Kesäkuun alussa järjestetyssä ajankohtaisseminaarissa käytiin läpi keskeisten toimialojen kuulumisia.

Pienyrityskeskus, Finpro ja Suomen suurlähetystö järjestivät kontaktitapahtuman suomalaisille pk-yrityksille Vilnassa

20.06.2011 Pienyrityskeskus toimi moottorina, kun suomalaiset pk-yritykset tapasivat liettualaisia liikekontakteja liikekumppanitreffeillä Vilnassa 8.6.2011. Tilaisuus järjestettiin juhlavasti Suomen suurlähetystön tiloissa. Jokaiselle yritykselle oli hankittu vähintään neljä yrityskontaktia, joiden kanssa käytiin yhteistyöneuvottelut. Tapaamiset oli räätälöity etukäteen yritysten antamien toiveiden mukaisesti. Ohjelmaan kuului myös hieman kulttuuriohjelmaa, mm. vierailu kuuluisassa Trakain linnoituksessa liikekumppanitreffien jälkeen.

Biznes po-russki -hanke avaa ovia Venäjän-kaupalle

21.06.2011 Lamasta vauhdilla ylös nouseva Venäjä houkuttelee nyt uusia suomalaisyrityksiä ja toimijoita suurille markkinoilleen. Tonttien ja kiinteistöjen hinnat ja vuokrat ovat edelleen alhaisia, liiketilaa löytyy ja työvoimaa on nyt saatavilla, ISBE Oy:n Pietarin toimistopäällikkö Maria Leontieva kuvaa tilannetta.

Takaisin