Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2012

Business Breakfast -tilaisuudet vetävät väkeä

01.01.2012 ”Suomessa jää järjettömästi rahaa pöydälle. Olemme liian nöyriä myymään, vaikka asiakkaat olisivat valmiita maksamaan enemmän, kun vain pyydettäisiin”, joulukuussa Mikkelissä pk-yritysten johtoa Business Breakfast -tilaisuudessa herätellyt Jere Talonen sanoo.

Valmennus antaa työkaluja esimiestyöhön ja kiireen kesytykseen

02.01.2012 Pienyrityskeskuksen esimiesvalmennuksia kehittäneet koulutuspäälliköt Eila Avelin ja Leena Kivistö ovat saaneet Pienyrityskeskuksen esimiesvalmennuksen käyneiltä asiakkailtaan palautetta, että haasteellisista tilanteista on selviydytty valmennuksista saaduin opein.

Akateeminen yrittäjätutkinto on suosittu kokonaisuus

04.01.2012 ”Peräti 37 prosenttia Akateemisen yrittäjätutkinnon suorittaneista jatkaa yritystoimintaa tai perustaa yrityksen opintojen ohessa tai jälkeen. Se on suvereeni luku. En usko, että löytyy yliopistotason koulutuksia, joissa päästään vastaaviin lukuihin”, yrittäjyyden professori Markku Virtanen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta sanoo.

Startup-yrittäjien kannattaa panostaa myyntiin: Ensimmäinen kauppa on ratkaiseva yrityksen myöhemmälle menestykselle

04.01.2012 Startup-yrityksen on tärkeää panostaa myyntiin heti alkumetreillä, sillä ensimmäisen kaupan merkitys saattaa olla ratkaiseva yrityksen myöhemmälle menestykselle, osoittaa Ilona Pitkäsen tekemä tuotantotalouden diplomityö.

Englanninkielinen yrittäjyyskoulutus alkaa maaliskuussa

09.01.2012 Uusi A Nudge to Entrepreneurship -koulutus syntyi kentältä tulleiden toiveiden pohjalta. Englanninkieliselle yrittäjyyskoulutukselle löytyy kysyntää pääkaupunkiseudulta.

Sosiaalinen media tarvitsee yrityksessä oman strategian

11.01.2012 ”Selkiyttäminen, strategian teko ja vinkit työkaluista olivat mielessäni, kun lähdin Pienyrityskeskuksen sosiaalisen median koulutukseen”, tuotepäällikkö Johanna Kemppinen Myllyn Paras -yrityksestä miettii.

Ensimmäisestä kaupasta menestyksen polulle

11.01.2012 Aloittavan yrityksen ensimmäinen tai ensimmäiset kaupat ovat elintärkeitä liiketoiminnan jatkomenestykselle. – Tämä tuli kiistattomasti esiin viime syksynä tekemässämme tutkimuksessa, Aalto-yliopiston tutkija Ilona Pitkänen tiivisti tutkitun tiedon yhteen lauseeseen.

Yritys saa uutta potkua koulutuksista

13.01.2012 ”Kun yritystä lähdetään pistämään uuteen kuosiin, potkua löytyy yrityksen tarpeisiin erilaisista räätälöidyistä koulutuspaketeista sekä jo valmiista tarjonnastamme. Yhteiskunta tukee tällä hetkellä omalta osaltaan merkittävästi pk-yritysten kouluttautumista”, koulutusjohtaja Anne Gustafsson-Pesonen Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksesta sanoo.

NCSB kokoaa yrittäjyyden tutkijat Helsinkiin toukokuussa

16.01.2012 Parisen sataa yrittäjyyden tutkijaa, asiantuntijaa ja yrittäjää verkostoituu NCSB eli Nordic Conference on Small Business Research -konferenssissa Helsingissä 23.-25.5.2012. Konferenssia isännöi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus.

Yrittäjyyskouluttajat saivat oman kansainvälistymishankkeen

18.01.2012 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen uusi kansainvälinen verkostoitumis- ja koulutushanke, CB Entreint, antaa yrittäjyyskouluttajille eväät kansainvälistyä, verkostoitua ja löytää yhteisiä käytäntöjä yhdessä virolaisten ja latvialaisten kollegoiden kanssa.

Yhteiskunnalliset yritykset vastaavat julkisten palvelujen uudistamistarpeisiin Britanniassa

19.01.2012 Palvelujen uudistamisessa siirrytään standardiratkaisuista palvelujen henkilökohtaistamiseen, hankintaprosessien uudistamisessa tulosten ostamiseen suoritteiden sijaan. Julkisten palvelumarkkinoiden kehittämisessä olennaista on ennakoiva vuoropuhelu ja strateginen yhteistyö palvelujen tuottajien kanssa hallinnollisten sopimussuhteiden asemesta. Tilaajilta edellytetään myös suurempaa joustavuutta palvelun tuottamistavoissa, jos halutaan luoda uudenlaisia palvelumalleja.

Kolmas Tie -koulutuksissa löytyy turvallinen tapa perustaa yritys

20.01.2012 Luovien alojen ammattilaiset testaavat parhaillaan Kolmas Tie -hankkeen koulutuksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, miten oman yritysidean pohjalta voisi syntyä yritys.

Venäjälle kannattaa mennä antennit pystyssä

23.01.2012 ”Tutki tarkkaan oman yrityksesi toimintatapa ja mahdollisuudet toimia Venäjällä, selvitä suomalaiset kilpailijat, löytyykö oikeita markkinointikanavia, yhteistyökumppaneita, tiloja, aikaa ja taloudellisia resursseja”, Bierkühl Oy:n vienti- ja markkinointijohtaja Tatu Mieskolainen tiivisti Venäjän-kauppaa aloittelevien muistilistaksi.

Venäjä-koulutukset kiinnostavat yrityksiä

24.01.2012 Pienyrityskeskus järjestää tänä vuonna useita Venäjän-kaupan koulutuksia eri aihealueista, kielikoulutuksia sekä kontakti- ja verkostoitumistapahtumia osana Biznes po-russki -hanketta

EntreMill avaa korkeakouluopiskelijoille ovia työelämään ja yrittäjyyteen

26.01.2012 ”Korkeakouluista valmistumassa olevat opiskelijat tai vastavalmistuneet pääsevät EntreMill-uravalmennusohjelmassa miettimään ja myymään omaa osaamistaan ja verkostoitumaan”, projektipäällikkö Laura Ahtikoski sanoo.

Takaisin