Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2012

Venäjä-asiantuntija Juha Stenholm palasi Pienyrityskeskukseen

02.02.2012 ”Jokaisen kansainvälistä kauppaa tekevän pk-yrityksen kannattaa selvittää, mitä mahdollisuuksia ja markkinoita Venäjältä löytyisi”, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen Pietarin-toimiston vetäjäksi palannut Juha Stenholm sanoo.

Posthautomoyrityksissä taantuma näkyi vähemmän kuin yrityksissä keskimäärin

06.02.2012 Aalto Start-Up Centerin posthautomoyrityksissä vuoden 2009 taantuma näkyi vähemmän kuin yrityksissä keskimäärin, vaikkakin gaselliyritysten määrä väheni. Yritykset myös pääsivät nopeasti kasvu-uralle notkahduksen jälkeen.

Projektipäällikköpäivä herätteli verkostoitumaan

09.02.2012 Luovien alojen toimijoiden ja hankeosaajien kannattaa nyt koota osaamisensa yhteen ja suunnitella entistä laajempia ja kansainvälisempiä hankkeita, sillä kotimaisen ja EU-rahoituksen määrä vähenee jatkossa, suosittelivat asiantuntijat eteläsavolaisten ensimmäisessä Projektipäällikköpäivässä 7.2. Mikkelissä.

Tutkimusprofessori Mika Pantzar: Uutta liiketoimintaa syntyy arjen rytmeistä

13.02.2012 Digitaalinen tekniikka synnyttää uuden liiketoiminnan muodon, rytmiliiketoiminnan. Sen menestys perustuu tiettyyn säännönmukaisuuteen ihmisten arjen rytmeissä sekä joustavaan ajankäytönmuotoon. Esimerkkejä rytmiliiketoiminnasta ovat digi-TV, tekstarit, chattailu – ja vaikkapa sauvakävely.

Aalto Start-Up Centerille kasvuyritysten ponnahduslauta

16.02.2012 – Uuden palvelumme selkeä tavoite on kiihdyttää hautomoyritystemme kasvua. Tämä ajatus on ollut työn alla jo parisen vuotta, ja nyt saimme kiihdyttämöllemme puitteet. Muutamme ensi toukokuussa uuteen taloon ja nämä nykyiset tilamme jäävät kiihdytyskaistaksi sellaisille hautomoyrityksille, jotka ovat jo kasvupolkunsa löytäneet. Tämä on aivan uusi ulottuvuus yrityshautomotoiminnassamme, iloitsee projektijohtaja Marika Paakkala uudesta palvelumuodosta.

YES Metropoli tuo yrittäjyyden oppilaitoksiin

17.02.2012 YES Metropoli antaa opettajille eväitä ottaa yrittäjyyskasvatus osaksi oppilaitosten arkea, Helsingin Yrittäjien toimitusjohtaja Pia Pakarinen sanoi avatessaan pääkaupunkiseudun yhteisen YES-keskuksen tiistaina Liikemiesten kauppaoppilaitoksessa.

Ammattimaisuutta startupeille pääomasijoitusten hakemiseen

18.02.2012 - Erinomainen koulutuspäivä – tehokas ja erittäin ammattitaitoisesti johdettu. Olemme osallistuneet useisiin pääomasijoitustapahtumiin Suomessa, mutta onhan tämä omaa luokkaansa. Saimme täältä todella käytännönläheisiä neuvoja sijoittajatapaamisiin, kertoivat perjantaina tällä erää ensimmäiseen Seed Forum-valmennuspäivään osallistuneet yrittäjät. Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen tiloissa pidetyn ”sparrauspäivän” 11 yritystä olivat hyvin tyytyväisiä kokemaansa. – Saadun palautteen mukaan onnistuimme selkeyttämään yrittäjille juuri sijoittajanäkemystä, heidän ajatustapaansa. Kun start-up-firma etsii pääomia kasvunsa turvaamiseen, myyntipuheen sisällön on osuttava mahdollisimman hyvin sijoittajille. Esityksessä on korostettava eri asioita kuin tavanomaisessa tuote- tai palvelukaupassa, Seed Forum Finlandin vastuuhenkilö Seppo Rantalainen korostaa päivän sisällön merkitystä. – Seed Forum International on tässä osaamisessa omalla tasollaan niin kokemuksessa kuin koulutustoteutuksessakin, Rantalainen jatkaa.

Senioriyrittäjyys sai maailman ensi-iltansa Mikkelissä

20.02.2012 Voisiko senioriyrittäjyys olla yksi niistä välineistä, joilla vastataan haasteeseen työurien pidentämisestä nyt kun suuret ikäluokat eläköityvät ja samaan aikaan kestävyysvaje ja työvoimapula lisääntyvät, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen johtaja Pentti Mustalampi kysyi avatessaan Syty yrittäjyyteen - senioriyrittäjyysseminaarin Mikkelissä.

Protomo ja Pienyrityskeskus Pregame-messuilla näyttävästi

29.02.2012 Hartwall Areenalla Helsingissä järjestettiin tiistaina 28.02.2012 klo 15.00-21.30 Pregame-tapahtuma. Sen tavoitteena oli esitellä yrittäjille ja yrityksen perustamista suunnitteleville laajasti tarpeellisia palveluntarjoajia. Kaikki tapahtuman esittelijät liittyivät jollakin tavalla yrittäjän arkiseen askareeseen.

Takaisin