Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2012

Myyntikatteen laskenta ei ole katoavaa kansanperinnettä

01.04.2012 ”Vielä 70- ja 80-luvuilla myyntitykit osasivat laskea päässään myyntikatteen. Toivon, että te osaltanne elvytätte tätä perinnettä omissa yrityksissänne”, KTT Toivo Koski kannusti Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksen Campus-aamiaisen osallistujia.

Yhdistykset rakentavat hyviä asiakkuuksia

13.04.2012 ”Yhdistyksillä saattaa olla yhtä aikaa monia asiakkaita, joilla on ristiriitaisia odotuksia. Yhdistyksissä mietitäänkin nyt, miten eri ryhmiä voidaan palvella”, Pienyrityskeskuksen Palveluratkaisujen kehittäjä -ohjelmassa kouluttava Paavo Viirkorpi sanoo.

Hatsinalaiset kartuttavat yrittäjyystaitojaan Mikkelissä

16.04.2012 Kouluttaja Tomi Heimonen teki hattutemppuja kertoessaan hatsinalaisille yrittäjiksi aikoville, miten luovuutta kannattaa hyödyntää liikeideaa kehitettäessä. Venäläisryhmässä oli mukana useita sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka pohtivat sosiaalialan yrittäjyyden mahdollisuuksia. Joukossa oli myös ideoita siivouspalveluista ympäristöystävällisten saunojen rakentamiseen.

Executive Assistant Program 14-valmennusohjelma onnellisesti päätökseen!

17.04.2012 Lokakuusta 2011 huhtikuuhun 2012 kestäneen EAP 14-osallistujat saivat urakkansa päätökseen viime torstaina. Puoli vuotta on taivallettu yhteistä matkaa, menty ”rastilta rastille” lähijaksojen aikana Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksessa. Pieniä, tosin tarkkaan suunniteltuja ”koukkuja” on toki myös tehty osallistujien omiin yrityksiin ryhmätöiden merkeissä.

Riskpointer oy porautuu finanssimaailman ytimeen vauhdilla

23.04.2012 Maaliskuussa 2012 aloittanut Riskpointer Oy on tuore Aalto Start-Up Centerin hautomoyritys, jonka ensi viikot ovat sujuneet vauhdikkaasti. Yrityksen tuoteidean taustana on Nokia Oyj:ssä alkukehityksensä saanut uudenlainen korttimaksamista tukeva mobiilivarmennuspalvelu, jonka patentit ovat nyt Riskpointer Oy:n IPR-salkussa. Asiakaskuntana yritykselle ovat finanssimaailman suuret toimijat kuten pankit ja maksukorttipalveluja tarjoavat yritykset.

Hewenet nosti esille terveyden ja hyvinvoinnin johtamisen erityispiirteitä

24.04.2012 Terveydenhuollon perinteisten rakenteiden rinnalle on tulossa yksityisiä yrityksiä, säätiöitä ja yhdistyksiä. Minkälaisia rajoja ja mahdollisuuksia lainsäädäntö asettaa, minkälaisia toimivia liiketoimintamalleja on ja kuinka erilaisuutta johdetaan ja tunnistetaan? Näitä teemoja kävivät alan johtotehtävissä työskentelevät suomalaisasiantuntijat kaksipäiväisessä Hewenet-kehityshankkeen koulutuksessa Helsingissä huhtikussa.

Yrittäjyyskasvatusviikko Ihastjärven koululla

25.04.2012 Ihastjärven koululla vietettiin Yrittäjyyskasvatuksen teemaviikkoa viikolla 10 rehtori Jaana Strandmanin aloitteesta. Viikon aikana pilotoitiin kaikki alakoulun NY opinto-ohjelmat sekä toteutettiin 5-6 luokkalaisten yritysvierailut. Lisäksi suunniteltiin kesäkioskia osana koulun yrittäjyyskasvatustoimintaa. YES Etelä-Savo oli opettajien apuna ideoimassa viikkoa ja sen toimenpiteitä.

Yrittäjyyskasvatus tekee läpimurtoa kouluihin

26.04.2012 ”Oppilaitoksissa kaivataan yrittäjämäistä toimintatapaa, joka aktivoi opiskelijoita ja tukee heitä tarttumaan asioihin tavoitteellisesti”, yrittäjyyden dosentti Tarja Römer-Paakkanen sanoo.

Itämeren alueen luovien alojen yrittäjät koollaTukholmassa

27.04.2012 Luovan alan yrittäjien kaksipäiväinen verkostotilaisuus 19.-20. huhtikuuta Tukholmassa veti paikalle noin 80 eri toimialojen luovaa yrittäjää Virosta, Latviasta, Suomesta ja paikanpäältä Ruotsista.

Takaisin