Ajankohtaista

Uutiset: Arkisto 2012

Pienen teknologiayrityksen kasvu on yleensä ailahtelevaa

04.05.2012 ”Yrittäjyys on pitkäjänteistä puuhaa, ja kasvu saattaa lähteä liikkeelle vasta, kun yritys on siihen valmis”, uusien teknologiayritysten alkuvaiheista maaliskuussa väitellyt Heikki Rannikko sanoo.

WIPPII WORK OY YRITYSYHTEISTYÖKUMPPANIKSI ENTREMILL – HANKKEESEEN

04.05.2012 1.1.2012 alkaneen (31.12.2013 asti) Uudenmaan ELY keskuksen osarahoittaman ”Entremill – Työelämälähtöinen Yrittäjämäisen Toiminnan Kehittämispaja” hankkeen projektipäällikkö Laura Ahtikoski ja Wippii Work Oy:n toimitusjohtaja Markus Suonpää ovat sopineet yritysyhteistyösopimuksen hankkeen ensimmäiselle vuodelle 2012. Tarkoituksena on tarjota Wippii Workin kautta työssäoppimispaikkoja valmennusohjelmassa oleville opiskelijoille.

Kolmas lähde -selvitys: Yhdistyksenkin kannattaa kysyä ELY-keskuksen palveluja

07.05.2012 Useimmilla meistä on jonkinlainen käsitys siitä, että alueelliset ELY-keskukset tukevat yritysten perustamista, kasvua ja kehittymistä. Mutta mitä palveluja ELY-keskukset tarjoavat yhdistyksille? Tähän kysymykseen vastaa tuorein selvityksemme ”ELY-keskukset ja yhdistykset – Kolmannen sektorin palveluliiketoiminnan kehittämisen tuki alueellisissa ELY-keskuksissa”. Selvitys kuvaa ELY-keskusten palvelutarjotinta yhdistyksille erityisesti tilanteissa, joissa yhdistys kehittää palveluliiketoimintaansa.

Protomo on yrityksen hyvä starttialusta

08.05.2012 Aalto Protomo isännöi viime viikolla Teknisten Akateemisten keväistä jäseniltaa. – Halusimme vieraamme, yli 150 ilmoittautunutta nimenomaisesti Aalto Protomo Helsingin tiloihin. Täällä on niin ahdasta, että jokainen pääsi keskusteluetäisyydelle toisistaan vaivattomasti.

Luova Suomi julkaisee: Luovat alat ja Venäjä-yhteistyö – näköaloja Itä-Suomesta

09.05.2012 Luova Suomen julkaisusarjassa on ilmestynyt uusi julkaisu Luovat alat ja Venäjä-yhteistyö – näköaloja Itä-Suomesta. Kimmo Kainulaisen (Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy) laatima selvitys tarkastelee Suomen ja Venäjän väliseen kulttuuriyhteistyöhön liittyviä haasteita ja kehittämistarpeita sekä nostaa esiin tukipalvelumuotoja kansainvälisen yhteistyön edistämiseksi.

Protomo antaa ideoille vauhtia

10.05.2012 Onko sinulla idea, jota haluaisit lähteä kehittelemään, mutta kaipaisit sparraajaa ja tiimiä tueksesi? Protomo on paikka, jossa ideoiden annetaan kehittyä ja kehittymistä tuetaan. Aalto Protomo Helsingissä avasi ovensa maaliskuussa, ja paikan on jo löytänyt yli 20 innovaatioiden kehittäjää.

Yhdistyskehittäjä tukee yhdistyksiä palvelutoiminnan kehittämisessä

10.05.2012 Kolmas lähde –hanke on koonnut 12 yhdistyskehittäjää tukemaan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen yhdistyksiä palvelutoiminnan haasteissa. Yhdistyskehittäjät ovat alojensa ammattilaisia ja tuntevat yhdistysmaailman ominaispiirteet ja monialaiset mahdollisuudet. Yhdistyskehittäjä voi auttaa esimerkiksi palvelujen ideoinnissa, verkostojen rakentamisessa, rahoituksen haussa, tuotteistamisessa, markkinoinnissa tai myyntityössä.

Yrittäjyyden ABC farmasia-alan opiskelijoille

14.05.2012 Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus on vuosia järjestänyt yhteistyössä Suomen Proviisoriyhdistyksen kanssa kursseja ja valmennuksia, kuten: ProviisoriYrittäjä-valmennuksia, ProviisoriEsimies-valmennuksia, joista seuraava järjestetään syksyllä 2012 ja suorastaan kestosuosikin aseman saavuttanutta Talouden perusteet -koulutusta proviisoreille.

Pienyrityskeskus oli mukana Yritystä stadiin -tapahtumassa: Oman uran voi luoda yrittäjämäisesti

15.05.2012 Helsingin Yrittäjien järjestämä toukokuinen Yritystä stadiin -tapahtuma veti tänä vuonna yrittäjyydestä kiinnostuneita ja yrittäjiä viihtymään, vaikuttamaan ja verkostoitumaan Katajanokalle. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus kertoi omasta koulutustarjonnastaan ja järjesti tietoiskun. Kaikkiaan tapahtumaan osallistui parisen tuhatta ihmistä

Euroopan talous taantumassa – Ruotsikin taittui

15.05.2012 Nordean ekonomisti Pasi Sorjosen mukaan Eurooppa on ainakin lyhytaikaisesti taantumassa. – Euroopan työllisyys heikkenee, vähittäiskaupan volyymi laskee ja alueen investoinnit ovat vaisuja. Eurooppalainen bruttokansantuote supistuu ja korkotaso säilyy nimellisesti alhaisena. Inflaatiovauhti on noin 2-3 %, joten reaalikorko on negatiivinen juuri tällä hetkellä.

Yhteistyötä etsimässä

16.05.2012 Joukko hatsinalaisia pk-yrittäjiä tapasi eteläsavolaisia yrittäjiä ja kehittämisorganisaatioiden edustajia toukokuun puolivälissä Mikkelissä. Keskustelu oli vilkasta ja yhteisiä kiinnostuksen kohteita etsittiin aktiivisesti.

Kinos kehittää eteläsavolaista innovaatiopedagogiikkaa

21.05.2012 ”Haluamme luoda eteläsavolaisiin oppilaitoksiin uudenlaista toimintakulttuuria ja synnyttää yhdessä arjen innovaatioita, jotka näkyvät myös opiskelijoille”, Kinos-hankkeen projektipäällikkö KTT Tuula Siljanen Mikkelin ammattikorkeakoulusta sanoo.

NCSB kokoaa yrittäjyyden tutkijat Helsinkiin

22.05.2012 Pk-yritysten kasvu ja uudet innovaatiot puhuttavat 23.-25.5. Helsingissä NCSB eli Nordic Conference on Small Business Research -konferenssissa. Nimekkäät puhujat vetävät konferenssiin toista sataa tutkijaa, asiantuntijaa ja yrittäjää.

Kiemet kokoaa metsäalan toimijoille tietopankin KIE-maista

23.05.2012 Keski- ja Itä-Euroopan metsätietopalvelu KIEMET avaa kansainvälisistä markkinoista ja liiketoimintamahdollisuuksista kiinnostuneille täsmätietoa. Tietopankki syntyy kolmivuotisen ESR-rahoitteisen KIEMET-hankkeen tuloksena.

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies avasi NCSB-konferenssin: Kaikki uudet työpaikat syntyvät pk-yrityksiin

25.05.2012 Vaikka Suomen innovaatiojärjestelmä lukeutuu maailman parhaisiin, emme ole kyenneet tuottamaan tarpeeksi uusia yrityksiä. Suomi tarvitsee 250 000 uutta työpaikkaa. Viime vuosina kaikki uudet yritykset ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin, elinkeinoministeri Jyri Häkämies korosti avatessaan pohjoismaisen NCSB eli pohjoismaisen yrittäjyyden tutkimuskonferenssin Aalto-yliopistossa eilen.

Digiajan korusuunnittelija kehittää liiketoimintaa verkkoon

29.05.2012 Digiajan korusuunnittelija antaa asiakkaiden tuunata mieleiset korut Kultaseppämestari, korusuunnittelija Kristian Saarikorpi on luonut viimeiset kaksi vuotta tiimeineen nettiin käyttöliittymää, jonka avulla asiakkaat pääsevät itse suunnittelemaan itselleen koruja. Uudenlainen liiketoimintamalli tuodaan markkinoille yhdessä pelifirma Rovio Oy:n kanssa.

Senioriyrittäjyys kumpuaa kokemuksesta

29.05.2012 ”Nyt kun pysyvästä työstä on tullut harvinaista, työmarkkinoille etsitään joustavuutta yrittäjyyden kautta. Uutta työtä etsittäessä senioriyrittäjyydellä on siinä oma paikkansa. Perheyrittäjyys edustaa tässä kentässä sekä pysyvyyttä että uudistumista”, Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen muistuttaa.

Venäläiset hakevat hyvää laatua ja ystävällistä palvelua Suomesta

31.05.2012 Eteläsavolaiset matkailualan yrittäjät tutustuivat venäläisiin hyvinvointipalveluihin ja -kohteisiin Pietarissa 23.-25.5.2012. Matkan konkreettisin uutinen on, että Suomeen suuntautuvalla venäläisten hyvinvointimatkailulla on valtava potentiaali hyödynnettävänään. Yhä useampi venäläinen tulee Suomeen parantamaan terveyttään tai hakemaan hyvinvointipalveluita. Moskovalaiset, joilla tulotaso on pietarilaisia korkeampi, tulevat Suomeen terveysmatkalle. Pietarissa vertaillaan hintoja ja punnitaan eri mahdollisuuksia. Moni venäläinen matkustaa ensin Egyptiin, ja kun hän vaurastuu, suuntana on Suomi.

Takaisin