Pienyrityskeskus luovutettiin Mikkelin ammattikorkeakoululle

27.04.2016

Pienyrityskeskuksen liikkeenluovutusasiakirjat allekirjoitettiin tänään Helsingissä. Pienyrityskeskus siirtyy Aalto-yliopistolta 1.5. alkaen Mikkelin ammattikorkeakoulun hallintaan.

Pienyrityskeskuksen 35-vuotisen toiminnan lähtökohtana on ollut yrittäjyyden laaja-alainen edistäminen. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun erillislaitoksena Pienyrityskeskus (PYK) on tuottanut palveluita ja tietoa yrittämisen eri vaiheisiin. Tätä työtä se jatkaa toukokuun alusta alkaen Mikkelin ammattikorkeakoulun suojissa.

– On todella hienoa, että Pienyrityskeskuksen arvokas toiminta sai uuden kodin, dekaani Ingmar Björkman sanoo.

Yksikkö perustettiin vuonna 1980 ja siinä työskentelee yli 20 henkilöä. Toimipisteet sijaitsevat Mikkelissä, Helsingissä, Pietarissa ja Tallinnassa. Viime vuosina Pienyrityskeskuksen toiminta on pääasiassa keskittynyt hankerahoituksella tapahtuvaan tutkimus- ja kehittämistyöhön sekä täydennyskoulutukseen.

Edessä muutto ammattikorkeakoulun kampukselle

Ammattikorkeakoulu näkee siirron luontevana osana korkeakoulukentän uudelleen järjestelyjä.

-  PYK vahvistaa asemaamme vahvana aluekehittäjänä ja yrittäjyyden edistäjänä.Totta kai on myös arvokasta sinänsä, että saimme pidettyä asiantuntijatyöpaikat ja Pienyrityskeskuksen osaaminen alueellamme, toteaa Mikkelin ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

PYK istuu hyvin myös ensi vuonna aloittavan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun strategiaan muun muassa Venäjä-yhteistyötä ajatellen.

- Allekirjoituksen yhteydessä sovittiin lisäksi, että erilaisiin uusiin yhteistyökuvioihin myös koulutuksen osalta Aalto-yliopiston kanssa tullaan palaamaan pikimmiten,  valottaa Koivikko.

Siirto vahvistaa myös ammattikorkeakoulun kampusta Mikkelissä. Pienyrityskeskuksen työntekijät muuttavat sinne jo toukokuun aikana nykyisistä toimitiloistaan Yliopistokeskuksesta.

- Liikkeenluovutukseen johtaneet neuvottelut käytiin ripeästi. Olen ratkaisusta sekä tyytyväinen että helpottunut. PYK sai uuden alun mahdollisuuden, toteaa yksikön johtaja Anne Gustafsson-Pesonen.

Lisätietoja:

Jyrki Koivikko
hallituksen puheenjohtaja, Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy
hallituksen varapuheenjohtaja, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
puh. 040 670 5509, jyrki.koivikko@evl.fi

Kuvat (2 kpl): http://img.materialbank.net/NiboWEB/xamk/showCartPublicContent.do?uuid=9653746&random=869315&lang=fi

Kuvateksti:
PYK luovutettiin Mamkille. Allekirjoitustilaisuudessa 27.4. Helsingissä Aalto-yliopiston dekaani Ingmar Björkman (vasemmalla) ja Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko.

Mikkelin ammattikorkeakoulu
Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n. Mamk ja Kyamk fuusioituvat vuoden 2017 alussa. www.mamk.fi