EU-hankkeet

Central Baltic "Soft Landing" Zone For Small and Medium Size Companies (SMEDGE) -projekti, 03/2009 - 10/2011

Central Baltic Soft Landing Zone For Small and Medium Size Companies (SMEDGE) -projektin tavoitteena on Central Baltic (CB) alueen (Suomi, Viro, Latvia ja Ruotsi) pk-yritysten kilpailukyvyn ja yhtenäisen markkina-alueen vahvistaminen. Projekti tukee osaamisintensiivisten yritysten kansainvälistymistä ja parantaa heidän valmiuksia etabloitua CB alueelle. Siirtyessään kohdemarkkinoilla yritykset kohtaavat useita haasteita: kieli- ja kulttuurierot, immateriaalioikeudet, partnerien etsintä, markkinointi, kansallinen lainsäädäntö, verotus ja kirjanpito jne. Paras ja luonnollisin tapa tukea näitä yrityksiä on käyttää yrityshautomoja ja teknologiapuistoja ensimmäisenä vastaanottopisteenä, jotka tuottavat luotettavan "soft landing -alustan" pk-yrityksille.

Projektissa on kehitetty yhteinen soft landing -malli, joka tukee partnerimaiden yrityksiä laajentamaan toimintojaan kansainvälisille markkinoille tarjoamalla heille monipuolisesti tukipalveluita: etähaudontaa, mahdollisuuden toimitilojen käyttöön ja postiosoitteen kohdemaassa, markkinaselvityksiä, konsultointipalveluja, kontakteja, matchmaking-partnerihakuja, koulutusta ja yhteisiä tapahtumia. Tutustu hankkeen softlanding-palveluihin Suomessa, Virossa, Latviassa ja Ruotsissa oheisten esitteiden avulla.

Hankkeen partnereita ovat Tallinnan Tehnopol Virosta (www.tehnopol.ee, hankkeen Lead partner), Tallinnan kaupungin yrityshautomosäätiö ESA, Aalto-yliopiston Pienyrityskeskus, Latvian Technological Center, Turun Humanistisen ammattikorkeakoulun Kulttuuriyrittäjyyskeskus ja Mjärdevi Science Park Ruotsista.

Hanke saa rahoitusta Central Baltic Interreg IV A -ohjelmasta.

Lisätietoa: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Pienyrityskeskus,
pienyrityskeskus@aalto.fi.

CentralBaltic.png

EU-Investing_In_Your_Future.jpg

Sivusta vastaa: olavi.nieminen [at] aalto [dot] fi (Pienyrityskeskus) | Viimeksi päivitetty: 18.03.2014.