Draivia korkeakoulutettujen työllistymiseen Etelä-Savossa

04.08.2011

Vastavalmistuneille korkeakoulutetuille räätälöity työvoimapoliittinen Draivi Diili -ohjelma sai osallistujien työllistymiseen todellista imua aikaan: valtaosa kevään ryhmästä (lähes 60 %) löysi paikkansa työelämässä jo heti ohjelman päättyessä. Heinäkuussa Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksessa Mikkelissä vietti tyytyväinen joukko kevään ohjelman päätöspäivää.

Tehovalmennusta ja ohjattua yritystyöskentelyä yhdistävä Draivi Diili -ohjelma toteutettiin nyt jo toistamiseen - ja erinomaisin tuloksin: työllistymisaste osoittautui jopa syksyn mainiota pilottiohjelmaa paremmaksi. Etelä-Savon ELY-keskuksen rahoittaman ja Aalto-yliopiston Pienyrityskeskuksen yhteistyössä alueen TE-toimistojen kanssa toteuttaman koulutusohjelman päätöspäivää vietettiin siksi nyt erityisen onnellisissa merkeissä.

Työssä oppimista yhdistettynä tehovalmennukseen

Ohjelmaan haki helmikuun haussa yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneita eteläsavolaisia nuoria Mikkelistä, Pieksämäeltä ja Savonlinnasta. Yhteisiä nimittäjiä heille oli lähtötilanteessa lujan motivaation ja tuoreen tutkinnon ohella vähäinen työkokemus oman alan tehtävistä sekä työttömyys tai työttömyysuhka. Draivi Diilissä heitä odotti ohjelman ajaksi oman tutkintonsa mukaisesti räätälöity kiinnostava yritystyöskentelypaikka ja työllistymistä aktivoiva tehokas valmennusohjelma.

Kolmen kuukauden ajaksi tarjottu näytön paikka nostatti jokaiselle ohjelmaan osallistuneelle selvää draivia työnhakuun, ja hyvin hoidetut yritystyöskentelypestit poikivat useimmille joko määräaikaisen tai jopa vakinaisen palkkatyön – missä se vain oli mahdollista. Joidenkin osalta ohjelma kypsytti ajatukseen jatko-opinnoista.

Yritykset innolla mukana

Myös eteläsavolaiset yritykset ovat ottaneet ohjelman hyvin vastaan, ja ovat olleet erittäin kiinnostuneita tarjoamaan yritystyöskentelypaikkoja ohjelman ajaksi. Yritykset ovat saaneet tuoretta osaamista ja motivoituneita tekijöitä ja päässeet kätevästi tutustumaan kiinnostaviin nuoriin kykyihin – ehkäpä tuleviin työntekijöihinsä.

Pienyrityskeskuksessa ohjelmasta vastaava Marja Honkanen pitää Draivi Diiliä erinomaisena välineenä saada koulutetut nuoret sijoittumaan eteläsavolaisiin yrityksiin ja uskoo ohjelman menestyvän jatkossakin. Syksylle on suunniteltu jälleen uutta Draivi Diili -ohjelmaa Mikkeliin, Pieksämäelle ja Savonlinnaan.

Lisätiedot: koulutussuunnittelija Marja Honkanen, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskus, 010 2178 609 marja.honkanen@aalto.fi