Pienyrityskeskuksen tukisäätiö jakoi apurahoja vuodelle 2011

07.12.2011

Pienyrityskeskuksen tukisäätiön tarkoituksena on tukea Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Pienyrityskeskuksessa käynnistettävää ja toteutettavaa pienten ja keskisuurten yritysten toimintaa tukevaa tutkimusta. Säätiö perustettiin alun perin vuonna 1986 Mikkelin alueen kuntien toimesta. Säätiö on jakanut apurahoja noin 170 kohteeseen pääasiassa väitöskirja- ja lisensiaattitöihin. Helsingin kauppakorkeakoulun ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun tutkijat ja Pienyrityskeskus ovat saaneet reilun kolmasosan apurahoista.

Vuoden 2011 viimeisessä kokouksessa säätiön hallitus päätti myöntää apurahoja yhteensä 30.000 €. Apurahoista osa kohdennettiin erityisesti väitöskirjatutkimuksiin, joissa tutkimuksen kohteena on yrittäjyys ja osaaminen. Osa apurahoista kohdennettiin Pienyrityskeskuksen oman tutkimustoiminnan vahvistamiseen ja tutkimushankkeiden valmistelun tukemiseen.

Apurahat jaettiin seuraavasti:

Mikael Iso-Berg, Entrepreneur's identity in personal branding (2.000 €)

Kyllikki Taipale-Erävala, Suomalaisten ja venäläisten metsä- ja metalliteollisuuden ympärillä toimivien pk-yritysten osaaminen ja sen muuttuminen (2.000 €)

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Pienyrityskeskus; Pienyrityskeskuksen tutkimustoiminnan vahvistaminen (26.000 €)

Lisätietoja:

Pentti Mustalampi, asiamies, hall. jäsen